Spor

Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Derince Belediyesi’nin ilçedeki birinci sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin başlamasıyla birlikte 2 bin 538 öğrenci havuzla buluştu

26 Mart 2022 Saat: 09:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 542 kez okunmuştur

Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak
Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

2 Bin 538 Öğrenci Havuzla Buluştu

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde çocuklara ve gençlere yönelik projelerin bir bir hayata geçtiği ilçede spor alanında yapılan çalışmalar da örnek oluyor. Onlarca spor branşında düzenlenen kurslarla ilçe gençliğine katkı sunan Derince Belediyesi bu kez çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Derince Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığı ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında ilçe genelindeki okulların birinci sınıflarında eğitim gören 2 bin 538 öğrenci havuzla buluştu. Başkan Aygün’ün 'Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın' diyerek başlattığı proje kapsamında eğitimler Derince Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleşiyor.

 

Uzman Antrenörler Nezaretinde

Öğrencilerin belirlenen program doğrultusunda Derince Belediyesi’ne ait araçlar tarafından okullarından alınarak düzenli olarak servis ihtiyacının karşılandığı proje üç ay boyunca devam edecek. Uygulama kapsamında havuzla buluşan öğrencilerin boneleri de Derince Belediyesi tarafından karşılanıyor. Işıl Bozca Spor Merkezi ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nün uzman antrenörleri nezaretinde verilen eğitimler ile Derince genelinde yüzme bilmeyen çocuğun kalmaması hedefleniyor. Havuzda gerçekleşen antrenmanları takip ederek öğrenciler, velileri ve öğretmenleri ile bir araya gelen Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, projenin yaz döneminde mahallelerde kurulacak açık havuzlarda devam edeceğini müjdeledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız