Güncel

Vergi Dairesi Derince'ye geliyor

Kocaeli Vergi Dairesi, Alemdar ve Tepecik Vergi Daireler ile Vergi İhtisas Dairesi’nin Derince’ye taşınacağı kesinleşti. Bankalar Caddesi’ndeki Sait Altun’a ait bina için yapılan sözleşmenin onaylandığı belirtildi.

12 Ocak 2021 Saat: 08:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.411 kez okunmuştur

Vergi Dairesi Derinceye geliyor
Vergi Dairesi Derince'ye geliyor

Kocaeli Vergi Dairesi, Alemdar, Tepecik Vergi Daireleri ve Vergi İhtisas Dairesinin bulunduğu ve 1999 depreminde hasar gören bina 22 yıl sonra boşaltılıyor. Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Derince, İzmit, Kartepe’deki yer arayışı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vergi Dairesi’nin Derince Bankalar Caddesinde bulunan 7 katlı binaya taşınması için gerekli sözleşmeye onay verdi. Kaba inşaatı biten ve iç donanımına başlanan binanın Nisan ayında Vergi Dairesi’ne teslim edilmesi planlanıyor. DEPREM HATIRLATILDI

Yaklaşık 300 çalışanını bulunduğu bina 1999 depreminde hasar gördükten sonra güçlendirme yapıldı. 2014 yılında yapılan çalışmada binanın ağır hasarlı olduğu ve acil bir şekilde boşaltılması gerektiği raporu verildi. Ancak rapora rağmen taşınma gerçekleşmedi. 42 Evler bölgesinde gösterilen arsaya DSİ’nin raporu nedeniyle onay verilmedi ve yeni bina yapılmadı. En son Ege Denizi Depremi ile birlikte çalışanlar eyleme başladı.

MACİT İLE AYYILDIZ'IN BİNALARINDA BAKILDI

Çalışanların eylemlerinin ardından devreye giren Vali Seddar Yavuz, bir an önce binanın boşaltılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Ankara’dan gelen heyet ile yaptığı çalışmada 4 farklı alternatif üzerinde çalışma yapıldı. Derince’de 44 Evler’de Hamza Macit’e, Derince Bankalar Caddesi’nde Said Altun’a, İzmit Kandıra Yolu üzerinde Mustafa Ayyıldız’a ait binalarda inceleme yapıldı. Aynı zamanda 3 ay önce Kartepe Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan ancak kime ait olduğu öğrenilmeyen binada Ankara’da gelen ekibin incelemede bulundu.

DIŞ CEPHEYE CAM GİYDİRME 

Çalışmaların ardından Vergi Dairesi Başkanlığı kararını verdi. Derince Bankalar Caddesi üzerinde bulunan Sait Altun’a ait 7 katlı bina kiralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kararın onaylanması ile birlikte Vergi Dairesi taşınma hazırlıklarını başlattı. Kaba inşaatı biten binada ise hummalı bir çalışma başladı. Binanın dış cephesinde cam giydirme önümüzdeki hafta tamamlanacak.

300 ÇALIŞANLA GELECEK

Binanın iç tadilatları ve iç donanımı Nisan ayına kadar bitirilecek ve bine Nisan ayında Vergi Dairesi başkanlığına teslim edilecek. Binanın teslim edilmesiyle birlikte yaklaşık 300 çalışanı bulunan Kocaeli Vergi Dairesi, Alemdar, Tepecik Vergi Daireleri ve Vergi İhtisas Dairesi Derince’ye taşınacak. Merkezde Acısu Vergi Dairesi kalacak. Bu vergi dairesinde internet üzerinden işlemlerini halletmeyen vatandaşlar yararlanabilecek


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız