Güncel

Sarıkamış Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı anma etkinlikleri kapsamında Derince’de düzenlenen yürüyüşte şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anıldı

15 Ocak 2022 Saat: 10:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 514 kez okunmuştur

Sarıkamış Şehitlerimiz Dualarla Anıldı
Sarıkamış Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan binlerce Mehmetçik için Derinceliler anma yürüyüşünde bir araya geldi. Derince Belediyesi’nin Derince Kent Konseyi, Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği, Serhat İlleri Dayanışma Derneği ve Kocaeli Kars İli Derneği ile birlikte düzenlediği Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü,  44 Evler Sapağı Açık Otopark alanından başlayarak Derince Kent Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Ay yıldızlı Türk bayrakları ve meşaleler ile tekbirler eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Derince Kent Meydanı’nda sona ererken, burada şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Derince Kent Konseyi Başkanı Ertekin Akbulak’ın günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptığı Kent Meydanı’ndaki programda Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün önemli mesajlar verdi.

 

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Başkan Aygün, açıklamasında “Bundan 107 yıl önce Sarıkamış’ta vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile alnı toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bizler bugün bu topraklarda ailelerimizle birlikte huzur içerisinde yaşıyorsak bunu aziz vatanımız için can veren şehitlerimize borçluyuz. Bugün sahip çıktığımız tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet şiarı bu topraklarda yatan şehitlerimizin bizlere bıraktığı kardeşlik mirasıdır. Şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı bir olma, birlik olma ve millet olma şuuruna sonsuza dek sahip çıkacağız. Şehitlerimizin aziz kanlarıyla yoğrulan bu cennet vatanı, canları pahasına bizlere bırakan atalarımızın emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Sarıkamış Harekatı'nın bütün kahramanlarını rahmetle yad ediyorum. Bu topraklarda varlığımızı ebedi kılmak için can veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız