Güncel

“Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır”

Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, basın toplantısı düzenledi. Uluç basın toplantısında; “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır” dedi

14 Ekim 2021 Saat: 22:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 720 kez okunmuştur

“Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır”
“Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna bağlı Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç ve dernek üyeleri basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, “Kocaeli’de ki muhtar derneklerinin karıştırılıyor. Kocaeli Muhtarlar derneği 2006 yılında kurulmuş, ancak faal olarak ne yazık ki sahada yer alamamıştır. 2021‘in mayıs ayında burada görmüş olduğunuz ve bugün ne yazık ki aramıza katılamayan Muhtar arkadaşlarımla beraber aktif olarak rol almaya başladık. Mayıs ayında bu yana geçen 5 aylık süreç içerisinde çok hızlı yol  alarak üye sayımızı 43’e çıkarttık ve bu zamana kadar çeşitli platformlarda kendimizi tanıtmaya gayret ettik. İlk başta Marmara Muhtarlar federasyonunda üyeliğimizi aktive ederek yönetim kuruluna dahil olduk. Daha sonra İç İşleri Bakanlığı tarafından tanınan Türkiye muhtarlar konfederasyonuna 5 delege göndererek konfederasyonun yönetim kurulunda da yer aldık. Böylece yıllardır yönetim yer almayan Kocaeli’nin adını tekrar duyurmuş olduk” ifadelerini kullandı.

“MAHALLENİN DERT ORTAĞI”

Sözlerine devam eden Uluç, “Türkiye muhtarlar konfederasyonunun muhtarlar için yaptığı birçok çalışmada artık bizimde katkımız ve emeğimiz geçecektir. Bu bağlamda Kocaeli Muhtarlar Derneği olarak ilimizde ki 472 muhtarımızın isteklerini gerekli mercilere ulaştırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz muhtarların çok mağdur olduğu bir konu var, o da ne yazık ki bizlerden sadece ikametgah çıkartıldığına dair olan dedikodulardır. Aslına bakarsınız bu konu bu şekilde değil, şöyle ki bizler yeri geldi mi mahallelinin dert ortağı, abisi, ablası babası annesi oluyoruz

“ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ…”

Bilindiği üzere 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak geçmekte. Benimde aklıma hem farkındalık yaratmak hem kendimizi tanıtmak için önümüzde ki sene 19 Ekim muhtarlar gününde Türkiye Jokey kulübünün adımıza bir koşu düzenlemesi için başvuruda bulunmak geldi ve sevgili yönetim kurulumun desteği ve onayıyla harekete geçmiş olduk. Bütün muhtarlar arkadaşlarım adına böyle bir adım atmaktan çok mutluyum. Sevgili ve değerli basın mensubu üyesi dostlarım ve muhtar arkadaşlarım sözlerime son verirken Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır ve bizlerde buna sonsuza dek bağlı kalacağız”” şeklinde konuştu.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ”

Başiskele Kullar Mehmetağa Mahallesi Muhtarı İsmail Özkar ise, “Muhtarı sadece ikametgah veriyor sanıyorlar ama aslında muhtar mahallenin efendisidir, görevlisidir, sorumlusudur. Bizim üzerimize düşmeyen şeylerde bile biz elimizi taşın altına koyarız çünkü biz o mahalleden sorumluyuz.  Bizim üzerimize olmayan şeylerde de insanlar bize geliyor mesela kavga çıkıyor bize geliyorlar, okul servisi üst sokağa çıkmıyor bize geliyorlar. Vatandaşın lambası yanmıyor muhtara geliyor. Biz oturmuyoruz, biz çalışan muhtarız. Sahada koşturan muhtarız. Kavgadan tutun okul servisine kadar her şeyle ilgileniyoruz. Biz aktif muhtarız’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız