Güncel

Kocaeli Gümüşhane Vakfı 250 Öğrenciye Burs Verecek

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Yönetim Kurulu, aldığı karar ile Kocaeli’de yaşayan Gümüşhane vatandaşlarının üniversiteyi kazanan öğrencileri ve Gümüşhane ilinden okumak için Kocaeli Üniversitesi’ne gelen toplam 250 öğrenciye burs verecek.

22 Eylül 2021 Saat: 21:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 530 kez okunmuştur

Kocaeli Gümüşhane Vakfı 250 Öğrenciye Burs Verecek
Kocaeli Gümüşhane Vakfı 250 Öğrenciye Burs Verecek

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara ve yönetim kurulu üyeleri, önceki gün gerçekleştirdikleri toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılında Üniversite kazanmış 250 Gümüşhaneli öğrenciye burs verme kararı aldı. Başkan kaya, yaptığı açıklamada, “Vakfımızın öğrenciye verdiği değer ile Gümüşhaneli hemşerilerine sahip çıkıyor. Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfımızın birinci amacı öğrenim gören öğrencilerin sorunlarına çözüm üreterek yardımcı olmak ve burs imkânı sağlamak. Yıllardır öğrencilerimize burs imkânı sağlıyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin açılmasıyla birlikte Kocaeli’ de yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerimizin öğrenci gençlerine ve Gümüşhane’den Kocaeli Üniversitesini kazanıp gelen öğrencilerimize destek olma kararı aldık. Pandemi öncesi 200 öğrencimize burs veriyorduk. Bu sayıyı 250’ye çıkartma kararı aldık. Burs ödemelerimiz 8 ay boyunca sürecek” dedi.

Aşı Şartı Olacak

Başkan Kara, burs ödemesi yapacakları öğrencilerden aşı olma şartı isteyeceklerini ve başvuruların nasıl yapılacağını açıkladı. Kara, “Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerimiz https://kgv.org.tr/form/basvuru-formu/1adresinden başvuru yapabilecekler. Öte yandan burs vereceğimiz öğrencilerimizden istediğimiz şartlarda var. Bunlar; Kocaeli’ de ikamet edip Kocaeli’ de okuyan ya da Kocaeli’ de okuyup herhangi bir şehirde yaşayan hemşerilerimiz burs başvurusu yapabilir. Vakıfbank’ta hesabı olması, Aile Gelir Belgesi, Nüfus Kayıt Örneği, Transkript, Aşı Karnesi, belgelerini tarayarak tek bir PDF ya da JPG dosyasına ekleyip göndermelerini istiyoruz. Eksik evrak gönderen öğrencilerin burs başvuruları geçersiz sayılacak” dedi.

“İnsanlarımızın Yardımına Koşarız”

Vakfın amaçlarını da açıklayan Başkan Kara “Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Devletimizin hukuk kuralları doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek, yurt içinde, yurt dışında, nerede olursa olsun, olağan ve olağanüstü zamanlarda; deprem, sel, yangın ve sair nedenlerle yardıma muhtaç duruma düşen bütün insanlara gıda, giyim, temizlik maddesi, yakacak, kira, barınma, sağlık, eğitim, iş kurma, durum ve şartların gerektirdiği biçimde ve imkânlar ölçüsünde ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak, vakfımızın amaç edindiği yardım ve hizmetler herkesin yararına açık olup, belli bir yöre veya kitle ile sınırlı değildir. Bu nedenle amaç edinilen yardım ve hizmetler bölge, ülke ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koyarız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız