Güncel

Kocaeli’de aşı olmamış herkes tek tek aranacak!

Kocaeli’deki aşı çalışmaları ile ilgili konuşan Vali Seddar Yavuz, kurulan çağrı merkezlerinde aşı olmamış herkesin aranacağını belirtti.

27 Temmuz 2021 Saat: 23:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 560 kez okunmuştur

Kocaeli’de aşı olmamış herkes tek tek aranacak!
Kocaeli’de aşı olmamış herkes tek tek aranacak!

İlimiz iş gücü piyasası analizleri, gündem maddeleri, sanayi ve diğer sektörlerin ihtiyaç duyduğu meslekler ve bu konudaki mesleki eğitim konularının ele alındığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, "İlimizde ilk 6 aylık süreçte açıkta iş sayısı 2021 Haziran ayına kadar 43 bin 52 idi. Bunlardan 19 bin 310 kişi ise yerleştirildi. İlimizde ilk 6 aylık işsizlik ödeneği almak için 17 bin 700 başvuru yapılmıştır. 4 bin 320'si kabul edilmiştir. Toplam işsizlik ödeneği alan kişi sayısı 6 bin 329'dur. 2021 Haziran ayına kadar 56 milyon 559 bin 865 TL ödenmiştir. Pandemi  döneminde kayıtlı işsiz sayısının düşüyor olması hepimizin yüzünü güldüren bir husus olduğunu değerlendiriyorum. Bu anlamda sanayicilerimize iş dünyamıza huzurlarınızda özel bir teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 AŞIMIZI OLALIM"

Aşı olmayan vatandaşları aşıya davet eden Vali Seddar Yavuz, “Aşılama çalışmalarına devam ediyoruz. İlimizde aşılama konusunda esnek çalışma uyguluyoruz. Alışveriş merkezleri cadde ve sokaklara giriyor asi çalışmasına devam ediyoruz. Yetkililerin aşıya davet etmesine rağmen halen asi karşıtlığı yapıyorlar. Bütün vatandaşlarımıza din ve sağlık konusunda bilim insanları bu konuda ne diyor diye bakmak lazım. Asi olacağız hepimizin bildiği 3 sihirli şey söylüyoruz maske mesafe temizlik. Yaptığımız tek şey kurallara uymak. Kurallara uyduğumuz takdirde bunun önüne geçebiliriz. Kurallara uyanlar hastalığa yakalanmıyor. Elimizde başka bir çare, enstrüman yok aşımızı olalım" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞRI MERKEZLERİNDEN HERKES ARANACAK"

Tetanos aşısı yapılacağı zaman da aynı şekilde aşı karşıtlığının yapıldığını vurgulayan Vali Yavuz, "2004 yılında Tetanos aşısında da kısırlık yaptığını ve onun için yaptırmak istemediklerini söylüyorlardı. Şimdi de covid aşısı için söylüyorlar. O zaman İsrail ülkesini kısırlaştırırdı. Biri 18 biri 20 yaşında iki çocuğum var ben ikisine de asi vurdurdum. Bizim bu sorunu aşabilmemiz için 1 milyon 550 bin doz rakamlarının üstündeyiz toplam. Ama ilk doz da 1 milyonu bulamadık henüz. 1 milyon 470 binlik bir hedef kitlemiz var. Yaş gruplarına göre çalışma yaptık. 60 üstünde yüzde 90’lara varan rakamlardayız, çok iyiyiz. Ama diğer yaş gruplarında değiliz. Bir çalışma yaptık çağrı merkezlerinden herkes aranacak. Hekimlerimiz olacak sorulan sorulara cevap verilecek. 25 bin kişiyi aradık şu ana kadar. Üniversite hocalarımız uzman hocalarımız toplumun önünde anlatacaklar" diye konuştu.

"PANDEMİYE SADECE SAĞLIK SORUNU OLARAK BAKMAK SAKINCALIDIR"

Salgının sadece sağlık sorunu olmadığını dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Salgın sadece sağlık sorunu değil. Bunu sağlık sorunu olarak görüyorsak meseleyi okuyamıyorsunuz demektir. Türkiye'nin geleceği, ekonomisi, gençlerin hareketleri.  Salgın döneminde davranışlarımız değişti. E ticaret çok popüler oldu. Herkes telefon bağımlısı oldu. Caydırıcılığı yüksek olmayan Türkiye kan ve gözyaşı demektir. Bu cümlemi unutmayın. Bu pandemiye sadece sağlık sorunu olarak bakmak sakıncalıdır. Tunus'ta olanları gördünüz. Dünya farklı noktadan bakıyor. Biz farklı noktadan bakıyoruz. Salgını kontrol altına almalıyız" dedi.

" HERKESTE BİR REHAVET VAR"

Kocaeli ile gurur duyduğunu söyleyen Vali Yavuz, "Türkiye devleti sağlık hizmeti sunma konusunda dünyada parmakla gösterilecek bir ülkedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde covid olanların masrafları karşılanmaz. Bunu herkes yapamaz. Bunu sürdürebilmenin yolu güçlü ekonomiden geçiyor. Kocaeli Türkiye'ye katkı veren bir şehir. Biz Kocaeli ile gurur duyuyoruz. Keşke Kocaeli gibi 30 tane şehir olsa Türkiye'de.  Salgın bitmiş gibi herkeste bir rehavet var. Bunun sonu şu kapattığımız zaman bu sefer neden kapattı tartışması başlamamalı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız