Asayiş

‘Kaskınız Kaskonuzdur’ dediler... 120 adet kask dağıttılar

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tüm yol kullanıcıları için güvenli trafik ortamını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Kaskınız Kaskonuzdur” projesi kapsamında kask takmayan sürücülere 120 adet kask dağıtıldı

4 Kasım 2020 Saat: 22:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 857 kez okunmuştur

‘Kaskınız Kaskonuzdur’ dediler... 120 adet kask dağıttılar
‘Kaskınız Kaskonuzdur’ dediler... 120 adet kask dağıttılar

İl Emniyet Müdürlüğü Kaskınız Kaskonuzdur Projesi kapsamında kask takmayan sürücülere kask dağıttı. Anıtpark’ta gerçekleştirilen kask dağıtma programına İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nun yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ve motosikletli Polis timleri katıldı. Programda 120 adet kask dağıtımı gerçekleştirildi.

Tipioğlu, ‘İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur

Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. Maalesef ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybediyor. Kazaların önlenmesi ve azaltılması noktasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü olarak İçişleri Bakanlığımızın daha önce başlattığı “Kemerin Ses Getirsin” projesi gibi bizde Kaskınız Kaskonuzdur projesini uyguladık. Bu uygulamalar trafik kazalarının önlenmesine ciddi anlamda katkı sağlıyor.

‘Yüzde 43 azalma var

2019 ile 2010 yılının ilk 10 ayında denetimlerin arttırılması neticesinde ölümlü trafik kazalarında yüzde 43 azalma meydana geldi. Tüm trafik kazalarında ise azalma oranı yüzde 10. Toplumda trafik polisi sadece ceza yazar gibisinden bir yanlış algı var. Trafik polislerimizin temel görevi vatandaşımızın can ve mal emniyetini korumaktır.

‘Trafik kazalarını en az indirmek istiyoruz

Kaskınız Kaskonuzdur projesindeki temel amacımız farkındalık yaratmaktır. Böylece trafik kazalarını en az indirmek istiyoruz. Özellikle 2 tekerlekli araçların kazalarında meydana gelen ölüm oranlarını en aza indirmeliyiz. Kask takmak ve yeterli ekipmana sahip olmak kaza anlarında sürücüye ikinci bir yaşam hakkı veriyor. Ümit ediyorum ki bu proje amaca vakıf olacaktır. Tüm vatandaşlarımıza kazasız ve sağlıklı günler temenni ediyorum” dedi.

Yavuz, ‘Hedefimiz can kayıplarını en aza indirmek

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz şu ifadeleri kullandı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların aza indirilmesi konusunda eylem planı hazırlandı. Bu eylem planı İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya kondu. Yerel yönetimlerimizin trafik güvenliği konusundaki katkıları fevkalade önemli. Bugün de yine özellikle motor sporlarıyla yada motora binenlerin kask takmasıyla ilgili bir kampanya düzenledik. Büyükşehir belediye başkanımızın katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdik. Hedefimiz can kayıplarını en aza indirmek. Böylelikle de acı ve kederin önüne geçmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

Büyükakın, ‘Projeye ortak olduk’

Vali Seddar Yavuz’un ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İçişleri Bakanlığımız kazaların önlenmesi ve meydana gelen kazalarda da can ve mal kaybını en aza indirmek konusunda çok sayıda farkındalık projesi hayata geçirdi. Kaskınız Kaskonuzdur projesi özellikle motor kullanıcılarının güvenliğini sağlamak açısından bir farkındalık kampanyası. Daha önce de birçok kampanya yapıldı. Hepsinin ortak amacı farkındalığı arttırmaktı. Bu projeden dolayı valimizi ve tüm emniyet teşkilatımızı tebrik ediyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman olduğu gibi onlarla birlikteyiz. Şehrimizin daha güvenli bir trafiğinin olması için onlar canla başla çalışıyorlar. Bizde kaskları vererek onların bu projesine ortak olduk. Kazasız belasız bir trafik temennisinde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız