Güncel

İtfaiye ve AFAD’dan İMES OSB’de tatbikat

Büyükşehir İtfaiyesi ve AFAD İl Müdürlüğü, İMES OSB’de İRAP kapsamında yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

16 Ağustos 2022 Saat: 21:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 461 kez okunmuştur

İtfaiye ve AFAD’dan İMES OSB’de tatbikat
İtfaiye ve AFAD’dan İMES OSB’de tatbikat

AFAD İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliği ile Dilovası ilçesinde kurulu bulunan İMES OSB’de, İRAP kapsamında yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

 

YANGIN SÖNDÜRÜCÜLERİYLE MÜDAHALE

Kocaeli İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde, AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta, olası yangın ve benzeri acil durumlarda taşınabilir yangın söndürücülerin kullanımı konusunda teorik bilgiler sunuldu. Bilgilendirmenin ardından uygulamalı bölümde kontrollü oluşturulan bir yangına müdahale çalışması gerçekleştirildi. Müdahale çalışmasında katılımcılar, aldıkları bilgiler doğrultusunda yangın söndürücüleri kullanarak hünerlerini sergiledi.

 

TAHLİYE TATBİKATI

Yangın eğitiminin ardından ise tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. İMES OSB bünyesindeki çalışanlar ile gerçekleştirilen tatbikatta, olası acil durumlarda doğru tahliye usulleriyle doğru davranış şekilleri gözlemlendi. Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

İRAP NEDİR? 

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), çözüm odaklı bir anlayış ile ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plandır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız