Güncel

İdris Ersoy'dan grev açıklaması

Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 6 belediyede grev oylamasına gidilmesinin ardından süreci değerlendiren Kocaeli Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “Sosyal haklarımız bizim için önemli” dedi

30 Ocak 2021 Saat: 21:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 531 kez okunmuştur

İdris Ersoydan grev açıklaması
İdris Ersoy'dan grev açıklaması

Hizmet İş Sendikası ile belediyeler arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle, oylama yaparak greve “Evet” diyen belediye işçilerinin kararlığı sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Darıca, Çayırova, Kandıra, Gölcük ve Başiskele Belediyesi’ndeki işçilerin grevlerinin başlamasına sayılı günler kaldı. 

Grev kararı alındı

İşçilerin aldığı grev kararı ve devam eden süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy şu ifadelere yer verdi; “Darıca, Çayırova, Büyükşehir, Kandıra, Gölcük ve Başiskele Belediyeleri’nde grev kararları alındı, uygulama noktasında. Şu anda toplu sözleşme imzalanan belediyemiz yok. Karamürsel Belediyesi’yle görüşme süreci devam ediyor. Büyük ihtimalle örgütlenme orada yeni başladığı için grev oylamasına gideceğini düşünmüyoruz.

İlk teklife göre bir noktaya geldik

İşveren tarafından görüşme talepleri dile getirildi. Süreç devam ediyor, görüşmeler devam ediyor. Anlık bir gelişme de olabilir. Biz yasal süreci sendika olarak sürdüreceğiz. Bugün de anlaşmaya varılabilir yarın da, belki hiç anlaşmaya varılamaz. 140 TL taban, yüzde 25 de ücret zammı bir de sosyal haklar istedik. İkramiyeler ve bayram paralarını bir iki bin olmak üzere belirledik. Ücret noktasında az da olsa ilk teklife göre bir noktaya geldik. Sosyal haklarda istediğimiz noktada değiliz. Ücretlerde az çok yakın bir sayı yakalayacağız ama sosyal haklarımız bizler için daha önemli. Hiçbiri ikramiye vereceğim, vermeyeceğim demedi. O yüzden bu sürece geldik” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız