Güncel

Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı proje lansmanı yapıldı

İzmit Belediyesi tarafından Gölkay Park’ın çevresinde inşa edilerek İzmit’e ve tüm bölgeye vizyon kazandıracak Yeni Nesil Yaşam Alanı projesinin lansmanı kent dinamikleri ve çok sayıda girişimcinin katılımıyla bugün Ramada Otel’de yapıldı.

14 Ekim 2021 Saat: 22:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 513 kez okunmuştur

Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı proje lansmanı yapıldı
Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı proje lansmanı yapıldı
İzmit’te yıllarca hak ettiği değeri göremeyen Gölkay Park için İzmit Belediyesi harekete geçti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde yeşili ve maviyi buluşturan doğal güzelliği ve modern mimarisi ile bir cazibe merkezi olacak Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın proje lansmanı bugün Ramada Otel’de yapıldı. Programa İzmit Belediyesi Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve yönetimi, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldızlı ve yönetimi, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, İKM Başkanı Murat Öztürk, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İBB iştiraklerinden BELTUR Genel Müdür Yardımcısı Fatih Çınar, İzmit Belediyesi üst yöneticileri, çok sayıda yerel ve ulusal marka temsilcisi, STK il temsilcileri, muhtarlar ve esnaflar katıldı. 
KENTE DEĞER KATAN YAŞAM ALANI
Programda açılış konuşmasını yapan ve projeyi detaylarıyla anlatan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Gerçekten büyük mutluluk duyuyorum, çünkü ilk olarak sulama göleti olarak yapılan daha sonra İzmit Belediyesi önceki yönetimi tarafından birilerine kazanç kapısı olarak, “Ben yaptım oldu” mantığıyla izansız bir şekilde değerlendirilmeye çalışılan Gölkay Park, nihayet kente değer katan bir yaşam alanı haline dönüşüyor. Hem İzmit adına, hem İzmit Belediyesi adına hem de kendi adıma gerçekten mutluluk verici. Peki neydi Gölkay Park’ı bugün ki bedbaht durumuna getiren, neydi sil baştan yeniden yapmamızı gerektiren şeyler? Sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. 
KAÇAK YAPILARLA DOLUYDU
Bundan tam 11 sene önce Gölkay Park yapıldı ama ne yapılma!  Ne yazık ki hak ettiği değerde değil. Avrupa buraya akacaktı, dünya tanıyacaktı. Büyük büyük, beylik sözlerle açıldı Gölkay Park. Şimdi gelinen noktada İzmit Belediyesi eski yönetimi tarafından 10 yıllığına kiralanan, işletmeciler elinde heba edilen, imarına aykırı olmasına rağmen statiği, güvenliği ve marka değeri hiç düşünülmeden üzerine inşa edilen ve sonradan bir şekilde kitabına uydurulan kaçak yapılarla doldurulan, altındaki toprak; kaçak yapıları kaldıramadığı için yavaş yavaş göçen, kar yağdığında üzerindeki kar yığınını bile kaldıramayacak durumda olan bir Gölkay Park. 
GÖLKAY’I KURTARMA KARARI ALDIK
Sadece 11 yılda bu duruma geldi Gölkay. Yönetime gelip, İzmit’in ve siz değerli İzmitlilerin hakkını savunmaya başladığımız ilk günden itibaren, bu duruma bir dur diyerek; “Bu böyle devam edemez” dedik. Buranın ihalesinin bitmesi gerekiyordu. İhale sürelerini tamamlamayı bekledik. Bir yıl önce İzmit Belediyesi Encümeni kararıyla Gölkay Parkı İzmit Belediyemizin bünyesine kattık ve kendi öz kaynaklarımızla yönetmeyi ve hizmetler sunmayı kendimize şiar edindik. Arkadaşlarımız hemen proje çalışmalarına başladı. Halkımızın; senin, benim, Ahmet amcanın, Ayşe teyzenin vergileriyle yapılan, sonradan birileri kazansın diye 10 yıl boyunca kiralanan Gölkay’ı sahibini artık milletimizin yapma zamanı gelmişti dedik. Ve en sonunda; yönetim kadromuzun, mimar arkadaşlarımızın hep birlikte aldığı kararla, üzeri kaçak yapılarla doldurularak adeta eziyet edilen Gölkay’ı en baştan yapma, hak ettiği değere kavuşturma ve Gölkay’ı kurtarma kararını aldık. Bugün geldiğimiz noktada; Gölkay Park’ın eski haliyle yeni projemizi karşılaştırdığınızda bunun ne kadar yerinde bir karar olduğunu sizler de göreceksiniz. 
BELTUR’UN FİKİRLERİ UFUK AÇICI OLDU
Buraya yeni nesil yaşam alanı diyoruz. Proje detaylarını çalışırken gelecek vadeden sürdürülebilir bir anlayışla çalıştık. Hatta birkaç proje örneği çalıştık. İBB iştiraklerinden BELTUR’un fikir ve destekleriyle bir proje daha çalıştık. Onların vizyoner bakışları ve destekleri ufuk açıcı oldu. Kente değer katacak olan bu projede çok büyük emekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sepetçi Mahallemizde bulunan ve toplam yaklaşık 4 dönüm alanı kapsayan Yeni Nesil Yaşam Alanı Gölkay Park projesiyle, burasının gerçek potansiyelinin değerlendirilmesini, doğal ve fiziksel kaynakların birbirine olabildiğince uygun kullanılmasını istedik. Doyasıya yaşanabilecek bir çevrenin oluşturulmasına yönelik, doğa harikası gölümüzle bütüncül bir ana plan elde edilmesinin yanı sıra, Gölkay Park alanının tümüyle yeniden düzenlenmesini amaçlıyoruz. 
ZENGİN BİR ÇEKİM ALANI OLUŞTURACAĞIZ
Bunun için; 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hitap eden, geleneksel olduğu kadar yeni nesil Z kuşağının da keyifle gidebileceği Box Kafelerimizle, tüm İzmitlilerin; ister ailecek ister arkadaşlarıyla gelebileceği zengin bir çekim alanı oluşturacağız. Bu çekim alanını da kesinlikle göl ve kıyı kullanımından ayırmayacağız. Biz İzmit’te bunun acısını çok iyi biliyoruz. Bir kent var, denizden uzak yaşayan. İşte bunun Gölkay’da da yaşanmaması için tüm çekim alanlarını; gölün sahip olduğu tüm doğal güzelliklerin etkin bir biçimde değerlendirilmesi için,  gölle bir bütün olarak ele alacağız.  
EKOLOJİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR
Yeni Nesil Yaşam Alanı Gölkay Park projemizi çağın gerektirdiği şekilde değil, çağın ötesini de düşünerek; açık, yarı-açık ve kapalı alanlarıyla birlikte hafif çelik sistemler ile tasarladık. Bu şekilde kompleksimizin hem ekolojik hem de sürdürülebilir olmasını amaçladık. Zemin katımızda, sanki bir sokaktaymışsınız ya da bir meydandaymışsınız hissi oluşturmak için; geniş ve açılabilir cephelerle, içeri-dışarının sınırlarını kırıyoruz. Oturma alanları ve temalı teraslarımızla ziyaretçilerimizi cezbederken, alanlara büyük bir şeffaflık sağlıyoruz. Benzersiz kentsel atmosfer yaratan Gölkay Park, “food court” yani “yemek alanı” kavramına tamamen yeni bir anlam katıyoruz. Burada hem yerel esnafımızla hem de marka mutfaklarımızla aktif bir dayanışma ve işbirliği geliştirmeyi hedefliyor, sokak lezzetlerinin de sunumunu yapmak istiyoruz. 
“YAŞAMAK İÇİN TERCİH EDİLEN İZMİT”
Alanda, kafe yapılarının kullanımının yanı sıra kıyı düzenlemesiyle de alana çekim sağlamak istedik. Bunun için de kafelerden bağımsız bir şekilde, vatandaşlarımızın kıyıyı gönüllerince kullanabilecekleri, geliştirilmiş kentsel donatılarla düzenliyoruz. Ağaçlı meydan, seyir terası, kıyı oturma hattı ve çocuk oyun alanlarıyla, hatta daha önce Gölkay Park’ta olmayan yeşil alanlarıyla buraya gelen tüm misafirlerimiz zamanlarını en kaliteli şekilde geçirecek ve mutlu, gülen yüzleriyle tesislerimizden ayrılacaklar. Projelerimizde yoğun yeşil alan kullanmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız daha tesislerimizden ayrılmadan bir daha ne zaman gelirim diye düşünmeye başlayacaklar. İzmit’in marka değerini yükseltme çalışmalarını yürüten, “Yaşamak için tercih edilen İzmit, hizmetleriyle gülümseten belediye.” bakış açısıyla bu kentin vizyonunu geliştirmek istiyoruz. 
BİZ BU ŞEHRİ SEVİYORUZ
Gölkay Park,  göreve geldiğimizden beri İzmit’i daha yaşanabilir bir kent haline getirme çalışmalarımızdan sadece biri. Sadece elimizdekilerle yetinmek ya da elimizde eskimiş olarak bırakılan bu yapıları idare etmek yerine, kentimizi daha da güzelleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı çaba ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu şehri seviyoruz; havasını, suyunu, toprağını seviyoruz. İnsanını seviyoruz. Vatandaşımızın tek kuruşunun hakkını vermek, ahlaklı bir şekilde İzmit’e hizmet etmek için görev bilinciyle hareket ediyoruz. 
SİZLERİN FİKİRLERİNİZ YOL GÖSTERİCİ OLACAK
Son olarak tanıtım toplantımıza katılan değerli misafirlerimize, değerli İzmitlilere sormak istiyorum. Konuşmamın başında da sizlere gösterdiğim âcizane bir yapıyla mı idare etmek istiyorsunuz? Yoksa Yeni Nesil Yaşam Alanı Gölkay Park’ta; mutlu yarınları hep birlikte yaşayabileceğimiz, tebessümle hatırlayacağınız hatıralarınızın olmasını mı? Bu kentte iş yapan esnaflarımız dâhil herkesin fikri çok kıymetli. Aslında bu bir fikir toplantısı. Biz bir proje çizdik fakat sizlerin önerileriyle projemizi geliştirebiliriz. Yol gösterici fikirleriniz doğrultusunda birlikte yol alalım ve önümüzdeki sezon kurdeleyi kestiğimizde, “İşte bu hepimizin fikriyle oluştu” diyebilelim. Burası hepimizin projesi olsun. ‘İzmit Belediyesi yaptı, buyun gelin’ demeyelim. 
ELİNİZE SAĞLIK
Lansmanda söz alan İBB İştiraklerinden BELTUR Genel Müdür Yardımcısı Fatih Çınar “Başkanım elinize sağlık, proje gerçekten çok güzel olmuş. Gölkay Park’ın şehrin biraz dışında olması havalar soğuduğunda işlerin düşmesine yol açabilir. Bu konuda ciro primi üzerinden yüzde ile kiralanmasını önerebilirim. Bu şekilde daha fazla işletmeci çekecektir. Yapıların konseptleri ve hangi noktada ne olacağı da çok önemli. Seyyarlar da olursa projeye çok ayrı bir hava katacaktır” ifadelerini kullandı. 
İZMİTLİLER FİKİRLERİNİ BELİRTTİ
Çok fonksiyonlu alanlarıyla içerisinde birçok işletmeyi barındıracak olan Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı için, lansman programına katılan girişimci ve esnaflar fikir ve önerilerini belirtti. Çalışmalarına İzmitlilerle birlikte karar veren ve projeleri bu fikirler doğrultusunda zenginleştiren başkan Hürriyet, tüm merak edilenleri cevaplayarak gelen önerilerin de notlarını aldı. Kentin marka değerini yükseltecek olan proje için vatandaşın fikirlerinin çok önemli olduğunun altını çizen başkan Hürriyet, katkıları için tüm misafirlere teşekkür etti. 
PROJE DETAYLARI
Projede potansiyellerin değerlendirilmesi, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması, göl ile bütüncül bir ana plan elde edilmesi amaçlandı. Açık, yarı-açık ve kapalı alanlarıyla hafif çelik sistemler ile tasarlanan yapı kompleksi ekolojik ve sürdürülebilir olacak. Zemit katta 7 kafe, 1’inci katta ise 3 kafe alanı tasarlandı. Her iki katta da açık ve yarı açık kullanılabilecek oturma mekânları yer alacak. Su sporlarına ait soyunma odaları ve satış birimleri zemin katta yer alacak. Kafelerden bağımsız vatandaşların kıyıyı kullanabilecekleri ve gölü seyredebilecekleri alanlar yer alacak. Yeşilliğin bol olacağı alanda çocuk oyun alanları ile dinlenme ve aktivite alanları da olacak. 2 adet otoparkın yer alacağı alanda kıyı boyunca uzanan kesintisiz bir yürüyüş hattı tasarlandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız