Siyaset

Doğru bakmak gerekir…

AK Parti Başiskele İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Toplantısı son günlerde kent gündemini meşgul ediyor. Nedeni ise Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün konuşması…

18 Şubat 2022 Saat: 00:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 664 kez okunmuştur

Doğru bakmak gerekir…
Doğru bakmak gerekir…

Bazen bardağın dolu tarafını da görmek lazım. Söz konusu konuşmayı ilk okuduğunuzda; konunun Atatürk’e hareket olarak algılanması öne çıkmış gibi gözüküyor. Tabi konuşmanın başı, başlangıcı ve araya giren ifadeler yok.
Fakat dolu tarafından baktığımızda malum bir siyaset dili ve kıyaslama kullanılmış. Kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kimse hakaret etmeye cüret edemez. Her ne mevki ve makamda olursa olsun….
Bu her Türk evladının değişmeyen gerçeğidir. Saygı sevgi çerçevesinde eleştirisi olabilir. Fakat onunda bir sınırı vardır!
Bu ülkemiz için hassas bir noktadır. Böylesi açık ve sosyal linç girişimine düşecek şekilde telaffuz etmesi büyük yürek ister. Doğrusu kimse bu yürekliliği de göstermek istemez.
Bana göre Yasin Özlü’de bu cürette bulunmamıştır. Burada CHP’yi belki abartılı bir dilde eleştirmiştir.
Mevcut konumunu kullanarak yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan saygısını siyasi bir dille CHP’lilere yansıtmış ve verdiği örnekte de bir benzetmede bulunmuştur.
Burada infial yaratacak bir durum yok. Yangına körükle gitmekte ise hiç gerek yok. Konuşmasında ‘böyle yapalım’ , ‘yıkalım’ şeklinde bir ifada yok. Malum İktidar olan partisinin toplantısı ve kimseyi galeyana getirme derdi de yok.
Hani bilinmeyen bir mekânda ya da kalabalık bir cenahta, halka açık bir konuşma yaparsın da bu ifadeleri kullanırsın. İşte zaman gerçekten şapkayı önümüze koyup düşünmek gerekir.
Bu toplantıya şöyle bir geri döndüğümüzde ise projelerinde bahsediyor. Hem de Atatürk Meydanı projesi. Devasa bir meydan ve bu meydanın ortasında ise Atatürk silueti olacak. İşte bu dolu tarafı görelim. Düşünsenize, konuşmasını olumsuz algıladığımız bu başkan, böylesi prestijli bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor…
Şimdiye kadar Atatürk Meydanı olarak hiçbir ilçede böyle bir çalışma duymadım. Madem “eleştiriliyor” bu başkan, Peki bu projesi görüşüyle ters olmuyor mu? İşte bunu da iyi okumak lazım. Hatta iyi görmek lazım.
Bence bu projesi daha çok konuşmalı.
Kimsenin yapamadığı bu proje gerçekten alkışı hak ediyor. Umarız böylesi yanlış anlaşılmalar artık daha yapıcı ifadelerle yer değiştirmeli….
Birazda madalyonun bu tarafını görüp Başkanın ne denli Atatürk sevgisi içinde olduğunu da fark etmeliyiz.
Biraz anlayış biraz hoş görü herkese lazım.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız