Dilovası’nda faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji isimle fabrikada meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında bölüm müdürü ve iş güvenliği uzmanının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.


Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki çelik ve sac üretimi yapan Çolakoğlu Metalurji fabrikasında meydana gelen ve 3 işçinin yaşamını yitirdiği iş kazasına ilişkin soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüpheli tutuklandı.
Dilovası Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, fabrikada görev yapan bölüm müdürü, mühendis ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı M.G., Ç.Ş. ve H.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.
5 Nisan’da yaşanan kazada, fabrikada çalışan 4 işçi yaklaşık 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmıştı. Yaralılardan Tamer Aydoğdu, Resul Kardaş ve Şah İsmail Mayda, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kazadan yaralı olarak kurtulan Tarık Korkmaz’ın ise Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiği öğrenildi.
Yetkililer, iş kazasının nedenlerine ilişkin incelemelerin sürdüğünü ve soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.