Güncel

Derinceliler Filistin İçin Buluştu

Derince'deki sivil toplum kuruluşlarının Filistin'e destek amacıyla düzenlediği basın açıklamasında ilçe halkı adeta tek ses, tek yürek oldu

19 Mayıs 2021 Saat: 00:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 565 kez okunmuştur

Derinceliler Filistin İçin Buluştu
Derinceliler Filistin İçin Buluştu

STK'lar Tek Ses, Tek Yürek Oldu

İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de devam eden saldırıları ülkemizin dört bir noktasında olduğu gibi Derince'de düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor. Derince Kent Meydanı'nda düzenlenen son etkinliği ilçedeki sivil toplum kuruluşları organize etti. İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Kocaeli Diyanet Gençlik, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet Sen, DİMMED, Eğitim Bir Sen, Eğitime Destek Platformu ve İlim Yayma Cemiyeti'nin birlikte düzenlediği 'Kudüs İslamındır' konulu basın açıklamasına ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Kent Meydanı'nda Basın Açıklaması

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşların katıldığı basın açıklaması Kent Meydanı'nda gerçekleşti. Derince Merkez Camii İmam Hatibi İbrahim Demiröz'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İHH Derince Temsilcisi Furkan Güngör yaptı. Derince'deki STK'larla ortak bir program tertip ettiklerini belirten Güngör, Son günlerde bir terör devleti olan katil İsrail'in Kudüs ve Gazze'de yapmış olduğu saldırılara karşı tepkimizi ortaya koymak ve Filistin'deki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek için bu basın açıklamasını düzenliyoruz. İşgalci bir çete olan İsrail'in bölgeye yerleşmesi tam bir insanlık suçudur dedi.

 

Kudüs İslam Ümmetinin Onurudur, Şerefidir

Hukuksuzluklar ve zulümlerle kurulan İsrail'in tarihine de vurgu yapan Güngör Netenyahu son günlerde hükümeti kuramadığı için yaşadığı iç karışıklığı bastırmak için Ramazan Bayramı öncesi saldırılarına bir kez daha başlamıştır. Bu saldırılarda 58'i çocuk 35'i kadın 198 şehidimiz ve binlerce yaralımız olmuştur. Bu kadar ağır darbe alan Filistinli kardeşlerimiz ise intifadayı bırakmayıp İsrail güçleriyle mücadele etmeye devam etmişlerdir. İsrail'in çok güvendiği demir kubbeyi roket atışlarıyla aşıp Yahudi işgalcilerin bulunduğu bölgeleri vurmayı başarmışlardır. Bu başarının Kudüs meselesini yeni bir boyuta taşıdığı açıktır. Gelen haberlere göre İsrail nüfusunun yüzde 70'i bu saldırılardan sonra sığınaklara inmiştir. Bizler inanıyoruz ki demir kubbenin sahipleri gök kubbenin sahibine ve onun yolundan gidenlere mutlaka yenilecektir. Hem İsrail çetesi hem de onu destekleyen kukla güçler bilmelidir ki Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, şerefidir dedi.

 

İsrail Savaş ve İnsanlık Suçu İşliyor

İHH Derince Temsilcisi Furkan Güngör'ün konuşmasının ardından öğrencilerden Yusuf Ziya Kansu Kudüs adlı şiiri okudu. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Aygün konuşmasında Her yıl Ramazan-ı Şerif ayında Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar düzenleyen İsrail, ne yazık ki devlet terörü olan bu uygulamalarını sürdürmüş ve bu mübarek ayda da Filistinli mazlum kardeşlerimize yönelik pervasızca saldırılarına devam etmiştir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya ve bölgedeki Müslümanlara saldırarak İslam dünyasını hedef alan İsrail yönetiminin bu tutumunu Derince Belediyesi olarak en güçlü şekilde kınıyoruz. Yaşlı, kadın ve çocuk gözetmeksizin orantısız güç kullanarak sivilleri hedef alan, savaş ve insanlık suçu işleyen İsrail'in saldırıları, yalnızca Müslümanlara değil, aslında bütün insanlığa karşı yapılmaktadır. Devlet terörü işleyerek, insanlık tarihine geçecek bir utanca imza atan İsrail'in alçak saldırılarında yaşamını yitiren mazlum Filistinli kardeşlerimize ise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum dedi.

 

Tarihimiz Boyunca Mazlumunuz Tarafındayız

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün ardından programda son konuşmayı AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yaptı. Yaman konuşmasında Biz tarafız. Bu kahraman millet tarih boyunca taraftı bugün de tarafız.  Biz mazlumun tarafındayız. Biz yeryüzünde zalimlerin karşısında olan bir milletiz. Bugün siyonist İsrail devletinin karşısında 84 milyon tarafız. Yeryüzü Müslümanları eğer bir olsalardı bugün İsrail diye bir devlet olmazdı. Aziz Derinceliler bizler birbirimizi sevmek zorundayız. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, doğduğumuz şehirler ne olursa olsun bu millet birbirini sevmek zorunda. Yeryüzünde 1.7 milyar Müslüman var. İnanıyorum ki Müslümanları Kudüs, Mescid-i Aksa birleştirecektir. Ayasofya hayalimizdi ve ibadete açıldı. Yakındır Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması dedi. Filistin'e destek amacıyla düzenlenen program Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil'in yaptırdığı duanın ardından sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız