Eğitim

DERİNCE'DE 26 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Derince’de düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri kutlama programı Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleşirken, ilk ders zili ile birlikte öğrenciler okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı

13 Eylül 2023 Saat: 14:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 516 kez okunmuştur

DERİNCEDE 26 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
DERİNCE'DE 26 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Derince’de düzenlenen program ise Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programa Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Cantürk Şanal, muhtarlar, meclis üyeleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Programda ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim müdürü Ali Osman Karabayır, “Yeni bir eğitim dönemine başlamanın coşkusunu birlikte paylaşıyoruz. Yaklaşık üç aylık bir aradan sonra öğrencilerimizle bir aradayız. İlçemizde resmi ve özel 83 okul, 33 kurum ve yaklaşık 26 bin öğrencimizle eğitim – öğretim dönemine başlıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GENÇLİĞE HİZMET, GELECEĞE YATIRIMDIR

İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçemizin bu güzellikleri yaşaması çocuklarımızın hakkı. Ben bu özel günde aramıza katılarak, göreve başlayan Kaymakamımıza “hoş geldiniz” diyorum. Bizler gençliğe hizmet, geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla çalışıyoruz. Çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde müspet ilimleri öğretiyoruz. Bunun yanında diğer zamanlarında çocuklarımızın hem bedensel, hem de zihinsel gelişimlerine destek olmak için yerel yönetimler olarak bizler de projeler yapıyoruz. Bu projelerin içerisinde gençlik merkezlerimiz var. Bu gençlik merkezlerimizde spor tesisleri, kütüphaneler ve çocuklarımızın istediği oyun alanları var. Bu tesislerimizde çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

KAYMAKAM DEMİRELLİ’DEN MESAJLAR

Programda son konuşmayı yapan Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı başta öğrencilerimize, velilerimize, Derince’mize, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Öğrencilerimiz üç aylık tatilin ardından yeniden okula kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Bizler de bugün itibarıyla Derince’deki görevimize başlamanın heyecanını, öğrencilerimizle, çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Eğitim, öğretim bizim görev yaptığımız yerlerde en temel esas aldığımız yaklaşımlarımızdan. Bir nesli ihya etmek, bir şehri imar etmekten daha önemlidir diye düşünüyorum. Bizim neslimizi, çocuklarımızı nitelikli bir eğitimden geçirmemiz, iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Hep genç nüfusla övünüyoruz bu nüfus bizim en önemli geleceğimiz. Bunları nitelikli bir eğitimden geçirmek, devletimizin, hükümetimizin ve kurumlarımızın başlıca hedefi” dedi. Protokol konuşmalarının ardından çeşitli şiirler seslendirilirken, sahnelenen halk oyunları gösterileri de etkinliğe renk kattı. Protokolün ve öğrencilerin ilk ders zilini çalmasıyla birlikte Derince’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi başlarken, programın ardından sınıflar gezilerek, öğrencilere başarı temennisinde bulunuldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız