Spor

Derince´ye 5 Önemli Eser ve Yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen 10. Açılış Bayramı, yoğun bir katılımla coşku içerisinde geçerken, törende Derince’de inşa edilen 5 önemli eser ve yatırımın da açılışı yapıldı

9 Ağustos 2022 Saat: 07:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 518 kez okunmuştur

Derince´ye 5 Önemli Eser ve Yatırım
Derince´ye 5 Önemli Eser ve Yatırım

245 Önemli Eser ve Yatırım

Kocaeli genelinde hizmete sunulan 245 eserin açılışı dolayısıyla düzenlenen 10. Açılış Bayramı, kentte büyük coşku ve heyecana sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakleriyle İzmit Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen ve yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı Açılış Bayramı’nda kamu kurumları, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile özel sektörün toplamda 8,5 milyar lirayı geçen 245 kalem eseri hizmete sunuldu. Açılış coşkusunun yaşandığı programda Derince’yi ilgilendiren çok önemli 5 eser de hizmete girdi.

 

Derince’den 5 Önemli Proje

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün kente kazandırdığı 210 milyon 405 bin 54 TL tutarındaki üç önemli proje Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, Araptepe Kentsel Yenileme ve Sırrıpaşa Gençlik ve Spor Merkezi düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde yapımı tamamlanan Derince Millet Bahçesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapımını tamamladığı Derince Gençlik Merkezi de tamamlanarak, 10. Açılış Bayramı ile birlikte hizmete sunuldu.

 

Araptepe Kentsel Yenileme

Başkan Aygün’ün ilçeye kazandırdığı eserler arasında yer alan ve kentsel dönüşümde örnek proje olarak nitelenen Araptepe Kentsel Dönüşüm projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi olarak açılan yatırımlar arasında yer aldı. 428 daire ve 7 işyerinden oluşan Araptepe Kentsel Yenileme, yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edildi. 10 bin m2'si yeşil alana ayrılan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, yeşil alanlara sahip, modern binaların yer aldığı yeni bir yaşam merkezi olarak Derince’ye kazandırıldı.

 

Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri

Başkan Aygün’ün Derince’ye kazandırdığı bir diğer önemli proje ise Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri oldu. Bünyesinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındıran Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, bölgede ekonomi ve istihdama önemli oranda katkı sunacak. İshakçılar merkezine inşa edilen Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, mısır ekimi gerçekleştiren çiftçilere çok önemli bir destek sağlayacak. Tesislerde süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yağ işleme bölümünün günlük 300 litrelik kapasitesi var. Tesisler ile birlikte Taşköprü Aspir Yağı artık Derince Belediyesi’nin kendi tesislerinde üretilecek.

 

Sırrıpaşa Gençlik ve Spor Merkezi

Gençliğe yönelik projelere özel önem veren Başkan Aygün’ün ilçeye kazandırdığı Sırrıpaşa Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan tesisler arasında yer aldı. Sırrıpaşa Mahallesi’nde 4 bin 740 m2 proje alanına sahip olan Gençlik ve Spor Merkezi çok amaçlı olarak hizmet veriyor. Gençlik Merkezi bünyesinde, kütüphane ve çok amaçlı salon ile sosyal donatılar yer alıyor. Proje kapsamında suni çim saha ise bölge sakinlerine hizmet veriyor. Çocuklar ve gençler için çok önemli bir kazanım olan merkez bünyesinde yer alan Aile Sağlığı Merkezi de faaliyetlerine başladı.

 

Derince Millet Bahçesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde inşa edilen Derince Millet Bahçesi de son düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşların kullanımına sunuldu. Derince’ye yeni bir yaşam alanı olarak inşa edilen Millet Bahçesi’nin bünyesinde Millet Kıraathanesi, biyolojik gölet, koşu yolu, bisiklet yolu, etkinlik alanları, spor alanları, çiçek bahçeleri, şifalı bitkiler bahçesi, koku bahçesi, yürüyüş parkuru, görsel amaçlı havuzlar, fitness alanları, kaydıraklı aktivite alanları ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

 

Derince Gençlik Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından açılışı yapılan 245 eser ve yatırım arasında yer alan projelerden biri de Derince Gençlik Merkezi oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak kullanıma sunulan Gençlik Merkezi, Fatih Sultan Mahallesi’nde yer alıyor. Bünyesinde amatör branşlara ev sahipliği yapacak olan spor salonu, konferans salonu, çok amaçlı salon, kütüphane ve kafeterya gibi çeşitli donatılara sahip olan Derince Gençlik Merkezi, ilçe gençliğine en güzel şekilde hizmet veriyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız