Siyaset

Derince’de anlamlı çalışma ‘Piknik ateşin felakete dönmesin’

Ülkemizin ciğerlerini yakan orman yangınlarının ardından birçok kampanya başlatılırken AK Genç Derince de ormanlarımız adına dikkat çeken uyarılarda bulundu

15 Ağustos 2021 Saat: 13:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 602 kez okunmuştur

Derince’de anlamlı çalışma ‘Piknik ateşin felakete dönmesin’
Derince’de anlamlı çalışma ‘Piknik ateşin felakete dönmesin’

Ülkenin Akdeniz ve Ege bölgesinde yaklaşık 20 gün süren orman yangınları hem ormanlarımızı hem ciğerlerimizi yaktı. Ağır bilanço yaratan yangınlar sürdüğü zamandan bu yana birçok kampanya, farkındalık çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda bizlere nefes olan ormanlarımızı korumaya yönelik önemli bir çalışmada da Derince’de gerçekleşti. ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI LEVHASI

AK Parti Derince İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları, bu sabah Çınarlıdere Mesire Alanı’nda sabah yürüyüşü etkinliği düzenledi. İlçe Başkanı Koray Merdan ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Semih Tayyip Gülcan ile beraberindeki üyeler güne ormanda doğayla iç içe başladı. Yürüyüş esnasında Gençlik Kolları, orman yangınlarına karşı uyarı levhası çalışmasını gerçekleştirdi. Mesire alanındaki bazı noktalara çevreci uyarılarda bulunan AK Gençler’in bu çalışması sosyal medyada takdir topladı.

PİKNİK ATEŞİN FELAKETE DÖNMESİN’

Orman yangınlarının en büyük nedenlerinden biri olan çöp ve atıkların çevreye atılması konusunda bilinçli davranılmasının altını çizen AK Parti Derince Gençlik Kolları, çalışma kapsamında levhalarda ‘Attığınız her çöp bir canlıyı yok ediyor. Cam ve plastik başta olmak üzere çöplerimizi çöp kovasına atalım’, ‘Orman yangınlarına sebebiyet vermemek için çöplerinizi bırakmayınız’, ‘Piknik ateşin felakete dönmesin’ gibi ifadeleri kullanarak farkındalık yarattı.

TEKRARININ YAŞANMAMASI DİLEĞİYLE’

Başkan Semih Tayyip Gülcan, “Tekrarının yaşanmaması dileğiyle ülkemizde çıkan orman yangınlarına karşı uyarı levhalarımızı astık” ifadelerini kullanırken İlçe Başkanı Merdan da levha asma çalışmalarına destek olarak farkındalıklarından dolayı AK Genç’leri tebrik etti.  

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız