Güncel

Deniz Mahallesi´nde Dönüşüm Sürüyor

Başkan Aygün yönetiminde Derince’de kentsel dönüşüm noktasında örnek çalışmalara imza atılıyor. Yenikent Mahallesi’nde tamamlanan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında da süreç hızla ilerli

27 Mayıs 2023 Saat: 10:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 414 kez okunmuştur

Deniz Mahallesi´nde Dönüşüm Sürüyor
Deniz Mahallesi´nde Dönüşüm Sürüyor

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK ADIMLAR

Derince’ye birbirinden değerli projeler kazandıran Başkan Aygün, kentsel dönüşüm çalışmalarına da özel önem veriyor. İlçede ilk olarak Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, böylece yaklaşık 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturmuştu.  Başkan Aygün’ün öncülüğünde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Araptepe Mevkii'ne 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa edildi. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen, 10 bin m2'si yeşil alana ayrılan proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlarla bölgeye yeni bir yaşam alanı inşa edilmiş oldu.

MİLLET KIRAATHANESİ’NDE TOPLANTI

Araptepe’deki kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak Derince’ye kazandıran Başkan Aygün, bu projenin ardından hızla hareket ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Deniz Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalarının startını verdi. Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizde derin yaralar açan deprem felaketinin ardından çok daha fazla önem kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Deniz Mahallesi’ndeki proje hızla ilerliyor. Başkan Aygün, son olarak Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Deniz Mahallesi Muhtarı Seçkin Altan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda kentsel dönüşüm projesindeki hak sahipleri ile bir araya geldi. 

DENİZ MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Deniz Mahallesi’ndeki Millet Kıraathanesi’nde gerçekleşen buluşmada hak sahipleri ile bir araya gelen Başkan Aygün, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek “Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği yaptığımız bu çalışma ile ortadan kaldırıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atacağız. Üç etaplı olarak planladığımız Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projemizin ilk etabında çalışmalarımız sürüyor. Makasbaşı Mevkii’nde yapacağımız ilk etap projemiz 28,8 dönümlük alanı kapsıyor. Hak sahiplerimiz ile anlaşma oranımız şu an itibariyle %88’e ulaştı. İlk etap çalışmamız ile yaklaşık 28,8 dönümlük alanda 173 bağımsız birim yıkılacak ve yerine 217 bağımsız birimi hak sahiplerine vereceğiz” dedi. Makasbaşı mevkiindeki ilk etap çalışmaları kapsamında bölgedeki yıkım oranı ise % 80 seviyesine ulaştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız