Siyaset

Cumhur İttifakı STK İftarına Yoğun İlgi

Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girecek olan AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi’nin düzenledikleri Cumhur İttifakı STK İftarı Derince’de geniş bir katılımla yapılırken, programda konuşan Başkan Aygün, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi

8 Nisan 2023 Saat: 23:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 504 kez okunmuştur

Cumhur İttifakı STK İftarına Yoğun İlgi
Cumhur İttifakı STK İftarına Yoğun İlgi

CUMHUR İTTİFAKI STK İFTARI

Derince’deki Cumhur İttifakı ortakları olan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi teşkilatları bu kez iftar organizasyonunda bir araya geldi. Yelken Kafe Restaurant’ta düzenlenen Cumhur İttifakı STK İftarı programı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, BBP Derince İlçe Başkanı Fatih Ekmekçioğlu, Yeniden Refah Partisi Derince İlçe Başkanı Samet Özcan, Cumhur İttifakı ortaklarının yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği Derince’deki iftar programında Cumhur İttifakı ilçe başkanları birer selamlama konuşması yaptı.

14 MAYIS SEÇİMLERİNİN ÖNEMİ

Yeniden Refah Partisi Derince İlçe Başkanı Samet Özcan, konuşmasında 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaparak “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’nın çatısı altında seçimlere giriyoruz. Allah’ın izniyle ittifak ortaklarımızla birlikte Meclis’te çok hayırlı çalışmalara imza atacağız” dedi. Büyük Birlik Partisi Derince İlçe Başkanı Fatih Ekmekçioğlu ise konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek, “Cumhur İttifakı'nın alabileceği en iyi sonucu elde etmesi el birliğiyle çalışacağız. İlk hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanmak. Rabbim çıktığımız bu kutsal yolda bizleri mahcup etmesin” dedi.

YERLİLİK VE MİLLİLİK VURGUSU

İftar programına katılanlara teşekkür eden MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, konuşmasında “Tüm vatandaşlarımızdan Cumhur İttifakı’mıza öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinizi talep ediyoruz. Bir tarafta İHA’ları, SİHA’ları yapan, Ayasofya’yı ibadete açan ve yerli arabayı yapan Cumhur İttifakı, diğer tarafta hiçbir projesi olmayan sadece ekonomiyle muhalefet eden bir ittifak var. İnşallah 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı tekrar yoluna devam edecektir. Bu vesileyle iftar programımıza katılan tüm konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İLKELİ SİYASET YAPIYORUZ

AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan da yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Konuşmasında ilkeli siyaset vurgusu yapan Merdan, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki siyasetin öznesi, ilkeli siyaset yapmaktır. Biz her zaman ilkeli siyaset yapıyoruz. Milliyetçi görünüp ertesi gün HDP ile masaya oturmuyoruz. Ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya da göründüğümüz gibi olacağız” dedi. Konuşmasında merhum liderler Muhsin Yazıcıoğlu, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan’ın sözlerinden kesitler de aktaran Merdan, “Kardeşlik ruhunu 14 Mayıs’ta da 15 Mayıs sabahında da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu birlikteliğimiz sadece Ramazan bereketi olarak kalmayacak, aynı zamanda ülkenin bereketi olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN AYGÜN’DEN MESAJLAR

Cumhur İttifakı STK İftarı buluşmasında son konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu. Türkiye’nin üzerine oynanan oyunlara vurgu yapan Başkan Aygün, “Bölgemizde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. Bugün ABD Başkanı, Cumhurbaşkanımıza karşı muhalefeti destekliyorsa bunu hepimizin sorgulaması lazım. Asıl bunları korkutan savunma sanayindeki yerlilik oranını % 15’ten % 85’e yükseltmemiz. Eğer bugün Ortadoğu’da, Libya’da oynanan oyunları bozuyorsak bunu elimizdeki hava gücüyle yapabiliyoruz. Atatürk’ün dediği “Göklere hakim olan dünyaya hakim olur” sözünü bugün gerçekleştirmiş durumdayız. Savunma sanayindeki hamlelerle, oynanan oyunları bozuyoruz. Biz beka meselesine buradan bakıyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız