Siyaset

CHP'de Atasoy Bilgin adaylığını açıkladı

18 Eylül’de yapılacak olan CHP Derince İlçe Kongresi öncesi eski İlçe başkanı Atasoy Bilgin ilçe binasında adaylığını açıkladı.

30 Ağustos 2022 Saat: 12:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 691 kez okunmuştur

CHPde Atasoy Bilgin adaylığını açıkladı
CHP'de Atasoy Bilgin adaylığını açıkladı

CHP  Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım’ın yönetiminde 9 kişinin istifa etmesinin ardından yönetim düşmüş ve 18 Eylül’de kongre yapılması kararı alınmıştı. Kongrede CHP Derince İlçe Başkanlığı’na aday olan Atasoy Bilgin  ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada CHP Derince’nin geçici yöneticileri Yaşar Çelik, Sabriye Şahin, Şemsettin Durgun, Hüseyin Erenler ve Mustafa Çelikkol, Derince Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erhan Akpınar, CHP Derince eski İlçe Başkanları olan Birkan Koçak, Elvan Sarım, CHP Derince İlçe Başkan Adayı Orkun Utkubaş ve partililer katıldı. Adayları tek çatı altında birleştirmek isteyen CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın ise bütün adaylara eşit mesafede olmak istediği gerekçesiyle açıklamaya katılmadığı öğrenildi.

Adaylık konuşmasını yapan Atasoy Bilgin şu sözleri kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşun ve kurtuluşun partisi, bunun sloganlarını da atıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çok zor dönemlerdeyken Türkiye’yi kurtardı yarınlar için umudumuz oldu. Partiye niye aday oluyoruz? 18 Eylül’de bir seçim yenilenecek. Hepimiz bu sürecin nasıl gerçekleştiğini biliyoruz. İki yıl önce kongre yapılmıştı en son ve erken kongre kararı alındı.

Yönetim düşürülmesi
Derince için çok sıkıntılı bir süreç yaşandı. Elvan Sarım’ın yönetiminin düşürülmesiyle kongre kararı alındı. Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerinde birçok demokratik yöntemler vardır istişare vardır, ikna vardır bu süreçler işletilmeden ayrı ayrı günlerde ayrı ayrı sebeplerde aynı gün verilerek yönetimin düşürülmesi CHP geleneğinde yoktur. Bunu CHP’de olağanlaştırmak bize yakışmaz. Ben bu istifaları yanlış bulduğumu belirmek istiyorum. İnsanı değerler siyasetin üstünde olması lazım. Siyaset yaparken ahlaklı olmak lazım. Yoldaşlık vurgusunu hepimizin hissetmesi lazım. Yönetimi düşüren arkadaşları yanlış buluyorum öz eleştirilerini tavsiye ederim.

Parti içi karışıklık 
CHP mahalle örgütleriyle Gençlik kollarıyla sahaya inerek iktidara gidiyor. İktidara gittiğimizi sahada hissettirmemiz lazım. Pandemide sokağa çıkamıyorduk pandemide birçok parti içi karışıklık yaşandı. En çok potansiyele sahip İlçe durağan hale geldi. Genel başkanımız şehir şehir dolaşıyor umudu aşılamaya çalışıyor. Biz de bu umudu örgütlemeliyiz, alanda olmalıyız. Bunun için CHP’nin komisyonlarını daha aktif hale getirerek sokakta halkla buluşturmalıyız.

Yoksa ‘Genel Başkan çalışıyor biz de partide kavga yapmayalım, sessiz olalım Halk TV’yi açalım’ diyerek parti iktidara yürümez. Cumhuriyetin 100’üncü yılında adaleti hukuğu yok sayan, alaşağı eden gençlerimizin umudunu çalan, 128 milyar doları hiç eden, ülkenin üstünden geçen bir hükümet var karşımızda. Önümüzdeki süreçte buna dur dememiz lazım. Bu inançla Parti üyelerinin, partiye oy veren insanların tek aracının bu olmadı lazım. Bunlar gençlerimizin geleceğini çaldılar. Bunlar cumhuriyetin değerlerini yok ettiler.

Önemli seçim var

Bu vatan bizim. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşun kurtuluşun partisi nasıl 1923’lerde insanlar umudu aşıladı ve kurtuluşu getirdiyse bizim de önümüzde en önemli seçim cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu seçimi kazanmanın yolu da parti yöneticilerinin sokağa inmesidir. Parti politikalarını genel başkanımız anlatıyor. İktidarın ayak sesi geliyor ama sokakta hissettirmemiz lazım, bize umut bağlayan gençlere hissettirmemiz lazım. Onlara hissettirmemiz lazım ki onlar da bir umut olduğunu bilsinler.

Biz bunun için adayız küçük hesaplarla koltuğa sahip olmak hiçbir şey getirmez insana. Ben daha önce İlçe başkanlığı yaptım 30-35 yaşlarındaydım.  AKP’nin kılıcının keskin olduğu, herkesin CHP’liyim demeye korktuğu dönemde yaptım o deneyimle İlçe başkanlığına aday oldum. Geliyor gelmekte olan diyoruz her şey çok güzel olacak. Aday olan arkadaşlara da bu partinin kavgalardan uzak durması lazım eleştirmek farklı bir şeydir bunu oturup düşünmeleri lazım ben kendimden ayırmadım eleştiri yaparken de o arkadaşlarımla oturdum görüştüm. 100-200 yönetici lazım olacak seçimlerden sonra bu insanlar küserse giderse yarın sokakta gördüğünüzde merhaba diyeceğiniz şekilde çalışmalarınızı yapın. Bu delegasyon da Parti de bizim herkesin bu hassasiyetle çalışmasını öneririm. Bu seçimde CHP kazanacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız