Siyaset

CHP Derince'de Koçak istifa etmedi

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, görevinden istifa etmediğini belirten bir basın açıklaması yayınladı.

16 Mart 2022 Saat: 21:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 554 kez okunmuştur

CHP Derincede Koçak istifa etmedi
CHP Derince'de Koçak istifa etmedi

CHP Derince  İlçe Başkanı Birkan Koçak, hakkındaki iddiaları ile ilgili ilçe binasında açıklama yaptı. Koçak’ın ilçede yaptığı basın açıklamasına ilçe yöneticileri ve partililer destek verdi. Açıklamaya katılan Kadın Platformu üyeleri yapılan açıklaya itiraz ederek, kadınların tehdit edildiğini söyledi. Platform üyelerinin soru sormak istemesi üzerine toplantı salonunda adeta arbede yaşandı. Kadınlar salondan çıkartıldı.

 
Yasal olarak gereken yapılacak
Hakkımda çıkan açıklamaları ret ettiğini açıklayan Koçak bu konuda yasal olarak gerekeni yapıyor ve yapacağım. İddia üzerinde tüm hayatımız perişan ediliyor. Her açıklamamda yanımda olduğum kadınlarsınız. Kadının beyanı esastır diyerek karalıyorsunuz. Hangi adliyede şikayet var, hangi karakolda şikayet edildim. Beni alenen hedef gösteriyorlar. Benim ve partimi karalamaya çalışanlardan yana şikâyetçi oldum. Onlar neredeler. Neden savcılığa başvurmadılar. Eşimle benim aşkımı, kızım ile benim ilişkimi düşünmediniz mi? İki kadının dünyasını alt üst eden bir iddiası nasıl kadının beyanı esastır söylemine sığdırılabilir. Kendimi savunamayacağımız  hiçbir şey yok” dedi.

 
Sadece siyasi bir oyun

Partideki görevlerini anlatan ve hayatının beden ödeyerek geçtiğini söyleyen Koçak, “Ben 10 yaşında babasız kaldım. Kardeşlerimi simit satarak okuttum. Ben 17 yaşından itibaren bu partide her kademede görev yaptım” dedi. İstifasının istenip istenmediği ile ilgili soruya cevap veren Koçak, “ İstifa istenmez, istifa verilir. Tek taraflı bir şeydir. İl başkanına dedim. Benden yana değil adaletten yana olun. Benim yöneticilerim, kadın yöneticilerim, kadın kollarımız benim yanımda. Herkes özgür iradesiyle burada. Savcıları göreve davet ediyorum. Gelsinler benim hakkımda suç duyurusunda bulunsunlar. Bu sadece siyasi bir oyundur” dedi.

 İZGAZ'dan atılması ile ilgili de açıklama yapan Koçak, “Ben orada eyleme gittiğim için işten atıldım. İstifa etmedim ve direndim. Beni işten atanlar bugün FETÖ’den içerdeler. Bir dava dahi söz konusu değil. Ceza alan bir kişi Yüksek Seçim Kurulundan mazbata alabilir mı?” diye sözlerini tamamladı.

Kadınlar dışarı çıktı
Koçak’ın açıklamasının ardından Kadın Platformu üyesi kadınlar soru sormak istemesi üzerine ilçe binasında tartışma yaşandı. Kadınlar soru sormak istemesi üzerine partililer kadınları susturmak istedi. Yaşanan tartışmada ve arbedede kadınlar partililer tarafından dışarı çıkartıldı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız