Güncel

Basına ve Kamuoyuna Duyuru;

Derince Belediyesi tarafından son günlerde kamuoyunda yer alan yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek maksadıyla bir basın açıklaması yapıldı

13 Mayıs 2022 Saat: 22:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 487 kez okunmuştur

Basına ve Kamuoyuna Duyuru;
Basına ve Kamuoyuna Duyuru;

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Son günlerde bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak, halkı yanıltıcı şekilde yayınlanan iştirakimiz Çenesuyu A.Ş. ve belediyemiz bünyesindeki gelişmeler bu duyuru ile birlikte kamuoyuna detaylı olarak açıklanmaktadır. “Üretim İşçisine zam var , idari kadroya zam yok ” ve “ Derince’de Bayraktar yüzünden 4 istifa” şeklinde haberler gerçeği yansıtmamakta olup, detaylar şu şekildedir. Belediye Başkanımız Sn. Zeki Aygün’ün yaptığı yatırımlarla her geçen gün büyüyen ve yurt dışına da ihraç edilen iştirakimiz Çenesuyu A.Ş.’de Mart ayı itibariyle sözleşme süreci tamamlanmıştır.

 

MART AYINDA SÖZLEŞME İMZALANDI

Her zaman çalışanın yanında olan ve alın teri kurumadan işçinin hakkını vermeyi prensip edinen başkanımızın ilgili sendika Hizmet İş ile yaptığı sözleşme neticesinde tesisimizde görev yapan 52 üretim personelimizin giydirilmiş maaşı % 76”lık bir artışla 3 bin 400 TL’den 6 bin 6 TL’ye yükseltilmiştir. Yine Çenesuyu A.Ş. bünyesinde idari kadroda görev yapmakta olan çalışanlarımızın giydirilmiş maaşları da aynı sözleşme çerçevesinde 4 bin 700 TL’den 6.700 TL – 8.000 TL bandına yükseltilmiş olup, % 42,5 ile % 76 oranlarında bir artış sağlanmıştır. Sözleşme sürecinin ardından maaşlarında ekstra bir artış talep eden idari kadro çalışanları Sevinç Ayvaz, Ceyhun Salihoğlu ve Meryem Yıldırım’ın bu talepleri Çenesuyu A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından uygun görülmemiştir. Bu gelişmelerin ardından üç idari kadro çalışanımız iş yerine gelmeyerek noter aracılığıyla istifalarını sunmuş olup,  yaşanan süreç bundan ibarettir.

 

ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yine belediyemiz bünyesinde 2016 yılından itibaren görev yapmakta olan Etüt Proje Müdürü Tarık Duman, yılbaşında Mayıs-Haziran aylarında kurumdan ayrılmak istediğini beyan etmiştir.  Yeni bir kariyer planlaması yaptığını ifade ederek, 14 Mayıs Cumartesi günü ayrılmak talebiyle istifasını kurumumuza sunmuştur. Ayrıca bir diğer belediye başkan yardımcımız kendi rızası ile çalışmak istemediğini beyan ederek, istifa etmiştir. Gerek Çenesuyu A.Ş. gerekse Derince Belediyesi’nde yaşanan istifaların söz konusu haberlerde bahsedildiği gibi belediye başkan yardımcımız ve kurumumuzda yaşanan karar ve uygulamalarla alakası olmayıp süreç tamamen iş hayatının olağan akışında seyretmiştir. Kamuoyunda yer alan haberlerin duyurumuzda belirttiğimiz şekilde değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize sunar, Çenesuyu A.Ş. ve belediyemize katkı sunan ve aramızdan ayrılan çalışanlarımıza hizmetleri nedeniyle teşekkür ederiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız