Siyaset

Aygün, seçim zaferinin sırrını açıkladı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, 2019 seçimlerindeki zaferin sırrını Aspir Yağı olarak açıkladı. Aspir Yağı’nın ekimi önümüzdeki ay Derince’de gerçekleşecek

12 Şubat 2021 Saat: 17:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 628 kez okunmuştur

Aygün, seçim zaferinin sırrını açıkladı
Aygün, seçim zaferinin sırrını açıkladı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelmesinin ardından Derince halkı için çalışmalarına devam ediyor. Aygün, Derince 60 Evler’de bulunan Yelken Cafe’de görevde bulunduğu 2 yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Basın mensuplarının katıldığı toplantıda Aygün, “2 yılda ne yaptık? 1 Nisan 2019’da göreve başladığımızda 41 tane proje ile yola çıktık. İlk bir ay Derince’yi karış karı gezerek halkın nabzını tutuk” dedi.

‘BAKANLIK VE BÜYÜKŞEHİR YAPACAK’

Aygün daha sonra bugüne kadar gerçekleşen projeler hakkında bilgiler verdi. Aygün, “Körfez – Derince – İzmit- Kartepe Metro Hattı Büyükşehir tarafından yapılacak. Millet Bahçesi stadyumun olduğu yere yapılıyor. Bakanlık ihalesini yaptı, önümüzdeki Eylül-Ekim ayı gibi de bitmesi planlanıyor. İnşaat başladı ve kademe kademe gidiyor.  Çenesuyu Battı – Çıktı Projesi olması gereken ama acil olmayan bir proje. Bakanlık ve Büyükşehir belediyesinin hayata geçireceği bir proje. 

‘LİMAN KAVŞAK PROJESİNİ ERDOĞAN ÇÖZDÜ’

Derince Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi yapılacak. Nereye yapılacağı sonra düzenlenecek. Derince Yanık Hastanesi de inşa edilecek. İhtiyaca göre çalışmalar ilerliyor. Derince Liman Kavşak Projesi var. Kamulaştırmayı büyükşehir yaptı, Yüzde 80’i bitti kamulaştırmanın. Proje de bitti. Güzel bir proje. Girişimlerde bulunduk. Bakanı ikna etmekte zorlandık ama geçen Cumhurbaşkanımıza durumu anlattım. Cumhurbaşkanımız büyükşehir yapsın dedi, üst kısmı bakanlık yapsın dedik. Dün beni aradılar ve bu projenin üst kısmı bakanlık tarafından yapılacak. Cumhurbaşkanımız sağ olsun, bizi dinledi ve işi çözdü. Limandan çıkanlar direkt otobana geçebilecek. Bu müjdeyi verelim.

DERİNCE KENT MEYDANI

Gençlik ve Sporcu Eğitim Merkezi, sadece futbol değil her türlü spor branşının eğitim merkezi olacak. Bölgedeki mahallenin çocuklarınında hizmet alabileceği bir merkez olacak. Derince Kent Meydanı, bu bölgeye kaymakamlık binası yapacak. Engelli yaşam merkezi ve aile yaşam merkezini buraya yapacağız. Yürüyüş yolları ve parklar yapacağız. Belediye binasını da buraya yapacaktık ama vazgeçtik.

‘SPONSOR ARIYORUZ’

Derince Yüksek Okulu, Kocaeli Üniversitesi’nin bir kolu gelirse esnafımızda çok rahat edecek. Sırrı Paşa’nın orada 26 dönüm yerimiz var. Bu bölgenin protokolünü yapıp bakanımıza sunduk. Türkiye’de sorunlu bin 500 okul varken böyle bir projeye ödenek ayıramaycaklarını söyledi. Sayın bakanımıza hak verdim. Bu bölgeyi yapabilmek için sponsor arıyoruz. Projeyi zamanla çözeceğiz.

‘40 MİLYON LİRA GELİR’

Araptepe Kentsel Dönüşüm, 50 tane hak sahibi var. Biz geldiğimizden bu yana yaklaşık 2 yıl geçti.  İlk başlarda 550 konutluk bir projeydi biz bu rakımı 428’e düşürdük. İlk ihaleye kimse girmedi, ikinci ihaleye girenler oldu. Projenin yüzde 60’ı tamamlandı. Projede her daireye iki tane otopark düşüyor. 50 daireyi hak sahiplerine vereceğiz. Gerisi bize kalacak. Bu bölgedeki yer bakanlığındı, bunu yapmamız sonucunda belediyemiz 40 milyon lira gelir elde edecek.

KENTSEL YENİLEME

Deniz Mahallesi, bölgemizin en eski mahallesi. Bölgedeki yeni evleri olanlar dışındakiler kentsel dönüşüme izin verdi. Kentsel dönüşüm değil yenileme projesi. Bakanlığın projesi değil. Belediye ve halkın ortak projesi olacak. 2 dönümlük alana konut yapana 7 kat, 2 dönümün altındaki alana konut yapana ise 5 kat vereceğiz. Yaşanabilir bir Derince inşaa etmeye çalışıyoruz.

SANAYİ SİTESİ

Modern Küçük Sanayi Sitesi, daha önceden yapılmış sanayi sitemiz var ama modern olmayan bir yapı. Derince’nin girişinde bulunan bir arazi bulduk. Arazinin yarısı belediyenin yarısı ise vatandaşın. Kendileriyle konuştuk, bizim teklifimize sıcak baktılar. Hem araç galerisi, hem sosyal yaşam hem de iş yerlerinin olacağı bir proje düşünüyoruz. Projeyi Büyükşehir Belediyes Başkanımız Tahir Büyükakın’a sunduk. Kendisi de sıcak baktı. Arkadaşlarımız projenin üzerinde çalışıyor.

HAYVAN SATIŞ YERİ

Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesin Alanı, bu projeyi yapamazsam gözüm açık gider. Göreve geldiğimizde bölge insanı ile konuştum. Bu insanların sorunlarını çözmek bizim görevimiz. Bölgede, vatandaş ve orman bölge müdürlüğünün yeri var.  İshakçılar’a giden yol üstünde boş bir alan var. Yine bürokratik engellere takıldık. Hem şu anki hem de geçmiş dönem Orman Bakanlarımız ile görüştüm. Bu proje benim idealimdeki bir yer. İnşallah başaracağız.

DOĞA PARKLAR

Doğa Park, bizim kadırga dediğimiz bölge. Vatandaşlar gelip hayvanlarını satıyorlardı. Her sene burada fazladan para harcıyorduk. Şimdi daha hijyen bir tesis yapacağız. İnşallah burada yaşlı bakım merkezi ve sosyal tesisli millet bahçesi kazandıracağız. Tahta Göleti Doğa Park, Kocaeli İl Başkanlığım döneminde 2 milyon lira harcanarak yapılan bir kamp alanı. Bölge hemen hemen hiç kullanılmamış. Hem bisiklet hem de yürüyüş yolu haline getireceğiz. Proje doğal güzellik haline gelecek.

YAP-İŞLET-DEVRET

AQUA Park, işletmeci bulup yaptırmak istedik. Şu ana kadar işletmeci çıkmadı. Yap-işlet-devret modeli ile yapacağız. Çocuk Kültür Merkezi ve Aile Yaşam Merkezi, aileler çocuklarını bırakıp günlük işlerini yapabilecekler. Kentsel dönüşümde sağlayacağımız finansla buranın maliyeni karşılayacağız. Spor Kulüpleri ve Gençlik Merkezi, suni saha ve çim sahanın yenilenmesini bakanlık yaptıracak.

EL EMEĞİ MALZEMELER

Mahalle ve Köy Konakları, konaklarımızı yenileceğiz. Çancılar Mahalle Konağımızı restore ederek, modern bir hale getirdik. Şu an bitmiş halde. Bahar döneminde bir açılış yapıp konağı muhtarımıza teslim edeceğiz. Hayır Çarşısı, kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru malzemeleri satması için yapılan bir yer.KOMEK ve DERMEK’te satılan ürünleri burada satacağız. Harikalar Sahili’nde belli bölgelere küçük dükkanlar yaptık. Biz kursiyelerimize buraları ücretisz tahsis ettik. Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarımız için yaptığımız bir yer. Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunna mama kumbaralarından başka bölgelere de yerleştireceğiz. Bu merkezde hayvanlarımızın sağlığı için her şeyi düşündük.

‘GÖKÇE 15 GÜNDE BIRAKIR DEMİŞTİ

Benim daha önce Almanlar’la çalıştığım bir projede aspir yağı vardı. Ürünü iyi tanıyorum. Projeyi tanıdığım için üzerinde durdum. Mutfaklarda kullanılan bir yağ ürünü. Bu yağı Yüksekova’da yaptım. Orada tesisi kuruldu. Bu yağ sayesinde 75 gün sokaklarda durmadan gezerek seçimi kazandım. Seçimlerdeki rakibim CHP Adayı Sertif Gökçe, 15 günde bırakır demişti. Ama sabahtan akşama kadar hiç yorulmadan çalıştım. Asprin hasat öncesi çiçeğini alırsınız, dünya piyasasında 10 dolara satılıyor. Küsfesini de tavuk yemi yapıyorsunuz. Bu sene için 60-70 dönümlük bir yer kiraladım. Belediye olarak bu işi yapacağız. Önümüzdeki ay ekimini gerçekleştiririz. Böyle bir tesisin bu gölgede olması çok önemli. Amacım para kazanmak değil, istihdam yaratmak” dedi

‘20 MİLYON BÜYÜKŞEHİR’DEN’

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün son olarak 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin belediye binasına dönüşümü hakkında konuştu. Aygün, “Kültür merkezi yapılacaktı ama biz buraya belediye binası yapmayı tercih ettik” dedi. 1071 kişilik Kongre Merkezinin düzenli olarak kullanılmayacağını ifade eden Aygün, Kocaeli Kongre Merkezini örnek gösterdi. Binanın daha kullanılır olması gerektiğini ifade eden Aygün, “Mevcut Belediye binamızın yanında bulunan ek binalara yılda 1 milyon lira kira ödemekten kurtulmak için buranın belediye binası olmasına karar verdik. Buranın bize maliyeti 30 milyon lira tutuyor. Orası içinde Büyükşehir’den yardım istedik onlarda 20 milyon lirasını karşılayacak” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız