Güncel

Atatürk Evi Müzesi, Selin Sayek Böke’yi de büyüledi

İzmit Belediyesi tarafından kente kazandırılan ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait değerli eşyaların sergilendiği Atatürk Evi Müzesi’ni gezen CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke müzeye hayran kaldı

22 Ekim 2021 Saat: 21:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 522 kez okunmuştur

Atatürk Evi Müzesi, Selin Sayek Böke’yi de büyüledi
Atatürk Evi Müzesi, Selin Sayek Böke’yi de büyüledi
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tarafından kente kazandırılan, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in manevi oğlu tarihçi-yazar Eriş Ülger’in koleksiyonundan oluşan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait değerli eşyaların sergilendiği Atatürk Evi Müzesi, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. 
HAYRANLIKLA DİNLEDİ
İzmit Sanat Akademisi açılışını başkan Hürriyet ile birlikte kesen CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, açılış programının ardından Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Atatürk’e ait nadide eserlerin, kişisel eşya ve fotoğrafların bulunduğu müzeyi gezen ve eşyaların hikâyelerini hayranlıkla dinleyen Böke, böyle anlamlı bir müzeyi İzmit’e kazandıran başkan Hürriyet’e teşekkür etti.
HERKES ZİYARET ETMELİ
Müzeyi gezdikten sonra duygularını aktaran Selin Sayek Böke, “Çok duygusal bir ziyaret oldu. İnsan geleceği inşa etmek için geçmişe dönüp baktığında yaşanmış her şeyi bu müzenin içinde görmekten ve Türkiye tarihine şahit olmaktan büyük bir heyecan ve geleceğe dair umut doluyor. Ben hakikaten müzenin kendisi kadar, müzenin içinde yaşayan tarihe duyduğum saygıyı paylaşmak istiyorum. Herkesi mutlaka bu müzeyi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız