Siyaset

AK Parti Derince İlçe'den 96'ncı Danışma Meclisi

AK Parti’de Ekim ayının başında başlayan ilçe danışma meclisi toplantıları kapsamında Derince İlçe Teşkilatı 96’ncı Danışma Meclisi toplantısı Yenikent Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

24 Ekim 2022 Saat: 21:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 559 kez okunmuştur

AK Parti Derince İlçeden 96ncı Danışma Meclisi
AK Parti Derince İlçe'den 96'ncı Danışma Meclisi

AK Parti’de Ekim ayının başında başlayan ilçe danışma meclisi toplantıları kapsamında Derince İlçe Teşkilatı 96’ncı Danışma Meclisi toplantısı Yenikent Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti eski il başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda partili katıldı.

Büyük  coşku 
AK Parti Derince İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında büyük coşku yaşandı. Derince Kültür merkezi salonunda tüm sandalyelere parti atkıları bırakıldı. Derince’de yapılan hizmetlerin anlatıldığı broşürlerin dağıtıldığı salonda gençler alkış ve sloganları ile protokol üyelerini karşıladı. Danışma Meclisinin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Koray Merdan, sokak sokak, ev ev gezerek vatandaşın derdini dinlediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için mücadele edenlere sandıkta gereken cevabı vereceklerini söyleyen Merdan, siyasi mesajlar verdi.
İlçe kadın kolları ve gençlik kolları başkanın selamlamalarının ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçede yapılan çalışmaları anlattı. Tarımsal kalkınma projesi kapsamında yapılan mısır kurutma, aspir ve süt tesisinin yakında açılacağını söyleyen Aygün şunları söyledi: “Araptepe kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. 428 daire tamamlandı. Derince Millet Bahçesini yapmak istiyoruz. Bunun için destek istiyoruz. Deniz Mahallesi artık Cumhurbaşkanının önünde. Cumhurbaşkanı imzaladığında artık ihale süreci başlayacak.
Büyükşehirden destek
Belediye Hizmet binasının ihalesini yaptık. Ancak fiyat artışı nedeniyle firma tasfiye etti. Büyükşehir Belediye başkanımız binayı yapacağını söyledi. Şimdi protokolü yapıp yeniden ihale edilecek. Derince limanı TEM otoyolu bağlantı yolu ihalesi yapıldı. Derince Sosyal yaşam merkezi projesi için AB projesi kapsamına alınması için başvurduk. Alt ve üst yapı çalışmalarını Büyükşehir ve İSU yaptı. Modern hayvan pazarı projesini önemsiyorum. Yeri için başvurduk, yeri alır almaz hayvan pazarını yapacağız. Modern hayvan pazarının yerine bir yaşam parkı istiyoruz. Hemen yanına alzheimer ve yaşlı bakım merkezi yapmayı planlıyoruz. Bunun için Büyükşehir’den destek istiyoruz."
Derince’nin çocuğu olduğu için Derince’ye hizmet etmenin en doğalı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadelere yer verdi: “Derince’de Zeki abi ne dediyse onu yaptık. Derince’de yaptığımız cami için Birgün diye bir gazete var başında FETÖ’cülerin olduğu. Türkiye’nin en borçlu belediyesi cami yapıyor diyor. Yapsak ne yaptınız, yapmasak niye yapmadınız diyorlar. Yaptıklarımızı anlatıyoruz eleştiriyorlar, siyaset konuşuyoruz yaptıklarınızı anlatın diyorlar. Hayaller Paris, gerçekler ne kadar kötü yer varsa orası.
Namazgah Yuvacık'ın yarısı kadar
Bana bir metre metro yapmadığınız diyorlar. Anıtpark’a tramvayı koyduğumuzda maket tramvay yaptılar dedi. 1994 seçimlerinde 1999 yılında tramvay yapacağız dediler. Yerin altında metro yaptılar acaba orada tutuyorlar mı? Bir metre raylı sistem mi yaptılar. Kandıra’da İzgaz’ı anlattım bugün Yuvacık barajını anlatacağım size. Namazgah Barajı Yuvacık’ın yarısı kadar ve 2014 yılında 50 milyon dolar ediyor. Yuvacık iki katı ve ishale hatları da çok fazla o yüzden 200 milyon dolar olsun. Kredi maliyetlerini daha da fazla ekleyelim taş çatlasın 300 milyon dolar etsin.
Borçları söylesinler

Hazine 2,2 milyar dolar ödedi. Bunlar kayıtta yer alıyor. 220 milyon dolar etse 10 katı eder. Bu parayla 10 baraj yapar. Peki, bu para nereye gider. İnsan bu konuyu açarken sıkılır ya. Bunu kapatalım da insanlar unutsun der. En borçlu belediye diyorlar. Türkiye’nin en borçlu belediyesiyiz. Evet, Hazineye borcu olan belediyeler arasında en borçluyuz. Eğer banka borçlarını koyarsak İstanbul, İzmir, Ankara en borçlu belediyeler. Biz bunları tek tek anlatmayız. Az kaldı biz bu emaneti borçsuz hale de getireceğiz. 15 sene İbrahim Başkan ödedi, 3,5 yıldır ben ödedim. Sadece 3 milyar ödedim ben.
Körfez- Kartepe arasındaki 42 kilometrelik metro hattını borçlanarak yapmak için çalıştık. Ama baktık ki bunu yaparsak belediyeyi borca boğacağız yapmadık. Biz kenttin geleceğini ipotek altına almadık. Havamız olsun diye bunu yapamayız. Bizim her yaptığımızı onlar yapsa genel başkanları buraya kamp kurmalı. Heykel açmaya genel başkan çağırıyorlar."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yeni Derince Haber Sitesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız